V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.272 klicev. Med 491 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 82 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 60 kaznivih dejanj.

V 63 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 1.19 je na Tržaški cesti v Ljubljani osebno vozilo trčilo v hišo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila. V nesreči je bil samoudeležen voznik osebnega avta, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v zid stavbe. Voznika so s tehničnim posegom rešili iz vozila in ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC. V nesreči se je voznik hudo poškodoval in se bori za življenje.

Ob 1.39 je v Sevnici, v smeri proti Gornjem Brezovem, na nivojskem prehodu osebno vozilo obtičalo na železniških tirih. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine in s pomočjo vitla vozilo izvlekli na cestišče in ga odstranili na ustrezen prostor. Železniški promet je bil zaradi nesreče nekaj časa ustavljen. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 05.50 se je na cesti Štore–Svetina v Šentjanžu nad Štorami, občina Štore, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGE Celje so obrnili vozilo na kolesa, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, ter odstranili vozilo iz cestišča.

Ob 8.42 je na cesti Krka–Žužemberk v naselju Breg pri Zagradcu, občina Ivančna Gorica, osebno vozilo zbilo otroka. Gasilci PGD Zagradec na Dolenjskem so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Helikopter SV je poškodovanega otroka prepeljal v UKC Ljubljana. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je otrok nepravilno prečkal vozišče. Pri tem se je hudo telesno poškodoval, njegovo življenje pa je ogroženo.

Ob 9.35 je na cesti med Šmarjami in Poljanami, občina Koper, osebno vozilo zapeljalo s ceste in nevarno viselo na brežini. Mimoidoči so voznici pomagali iz vozila. Gasilci JZ GB Koper so vozilo stabilizirali do prihoda vlečne službe in pomagali vozilo spraviti na cesto. Poškodovanih ni bilo.

Ob 15.00 sta v naselju Rjavica, občina Rogaška Slatina, trčila osebno vozilo in traktor, pri tem je osebno vozilo zagorelo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, pogasili goreče vozilo ter sanirali cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 17.35 sta na Cesti 9. avgusta v Zagorju ob Savi trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trbovlje-mesto in PGD Zagorje-mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, pomagali avto vleki pri nalaganju vozil ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. V času intervencije je bila polovična zapora ceste. Na kraju so bili reševalci NMP Zagorje ob Savi in policija.

Ob 20.13 sta na cesti v naselju Ribno pri odcepu za naselje Koritno, občina Bled, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Bled so zavarovali in razsvetljeval kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč vlečni službi pri nalaganju vozila. Lažje poškodovani osebi so reševalci NMP Bled oskrbeli in prepeljali v ZD Bled.

Ob 23.24 sta na križišču Dunajske ceste in Baragove ulice v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno poškodovano osebo in ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP. Ti so jo oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 13 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 2 ponarejanji listin ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, nasilje v družini in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 180 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 152 na območju PU Novo mesto, 18 na območju PU Koper, 6 na območju PU Kranj in 4 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 46 državljanov Rusije, 44 Bangladeša in 27 Afganistana.

Spletno uredništvo, M.V.