V zadnjih 24 urah je bil na interventni številki policije 113 zabeležen 1.201 klic. Med 509 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 91 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 68 kaznivih dejanj.

V 77 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 4 voznike.

Ob 6.19 je v naselju Jelovec, občina Sevnica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa, ga izvlekli na cestišče, preprečili iztekanje motornih tekočin in v potok postavili bariere za preprečevanje onesnaženja. Reševalci NMP Sevnica so eno poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Ob 10.12 sta na Koroški cesti na Ravnah na Koroškem trčili kombinirano in osebno vozilo. Gasilci Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP, vlečni službi in dežurnemu delavcu cestnega podjetja. V nesreči sta se poškodovali dve osebi.

Ob 11.15 je v ulici Obala v Portorožu, občina Piran, v bližini teniških igrišč osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilci JZ GB koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator. Poškodovanega voznika so reševalci NMP oskrbeli na kraju in odpeljali v izolsko bolnišnico.

Ob 11.50 se je na Novomeški cesti v Straži osebno vozilo prevračalo in obstalo na cestišču. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, usmerjali promet, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi dveh oseb in nalaganju vozila na vozilo avtovleke ter počistili cestišče. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovani osebi prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 16.03 se je na avtocesti pred izvozom Novo mesto–zahod, v smeri Obrežja, osebno vozilo zaletelo v zadnji del tovornega vozila. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu, nevtralizirali razlite motorne tekočine in počistili cestišče ter nudili pomoč avtovleki in policiji. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 16.05 je v naselju Kicar, občina Ptuj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa in nudili pomoč reševalcem NMP. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ptuj.

Ob 19.54 je v naselju Radegunda, občina Mozirje, osebo vozilo zapeljalo z vozišča in prevračalo po hribu okoli 150 metrov. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč osebam iz vozila, odklopili akumulator, izvlekli vozilo nazaj na vozišče, nudili pomoč policistom in reševalcem NMP Mozirje, ki so poškodovano osebo nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 22.52 je nad Idrskim in Peršeti v bližini naselja Kamno, občina Kobarid, vetra na vozišče podrl drevo, v katero je trčilo osebno vozilo. Gasilci PGD Kobarid so zavarovali kraj dogodka, padlo drevo odstranili in očistili vozišče razlitih motornih tekočin. Pri odstranjevanju drevesa je gasilcem nudila pomoč dežurna služba Kolektor CPG Nova Gorica. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 16 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje listin, nasilje v družini in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 88 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 66 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Ruske federacije (21), Maroka (17) in Afganistana (15).

Spletno uredništvo, M.V.

Slika je simbolična.