V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.119 klicev. Med 480 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 71 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

V 60 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lahko in v 3 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 3 voznike.

Ob 10.59 je na Golovcu, občina Ljubljana, na gozdni cesti padel kolesar in se poškodoval. Mimoidoči so ga oživljali do prihoda reševalnih služb. Gasilci GB Ljubljana in gorski reševalci GRS Ljubljana so nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri oskrbi in prenosu ponesrečenega do reševalnega vozila, s katerim je bil prepeljan v UKC Ljubljana.

Ob 11.48 je v Carl Jakoba ulici v Idriji padel motorist. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Idrija so poškodovanega motorista oskrbeli in prepeljali do kraja pristanka helikopterja. Motorist je bil s helikopterjem SV in dežurno ekipo HNMP Brnik prepeljan v UKC Ljubljana.

Ob 12.15 je na izhodišču za Hleviško planino, občina Idrija, padel kolesar in se poškodoval. Gasilci PGD Idrija so nudili pomoč reševalcem NMP Idrija pri oskrbi in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila.

Včeraj, okoli 13.30 se je na Litijski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznica e-skiroja. Do prometne nesreče je prišlo ker je voznica e- skiroja zaradi nepravilne stani vožnje trčila v vozilo. Pri tem se je voznica e-skiroja lažje telesno poškodovala.

Včeraj, okoli 19. ure se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo ker kolesar, ki je po kolesarski stezi pripeljal do križišča z Dunajsko cesto, ni upošteval znaka rdeče luči in je odvzel prednost voznici osebnega vozila, ki je trčila vanj. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju in 12 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 poškodovanj tuje stvari, 19 tatvin, 16 vlomov, 4 grožnje, 3 nasilja v družini, 2 ropa ter 1 povzročitev telesne poškodbe.

V zadnjih 3 mesecih je bilo v bližini Kozine ukradeno priklopno vozilo Krone, tip SDC27, 3-osni polpriklopnik, črne barve, registrskih oznak P1-30 KP.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 224 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 189 na območju PU Novo mesto, 33 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 91 državljanov Afganistana, 47 Maroka in 21 Pakistana.

Spletno uredništvo