V Makedoniji so zaznali drugo rast števila okužb z novim koronavirusom.

Uvedena policijska ura

Mislili so da je že vsega konec, ko je COVID-19 ponovno udaril. Novi koronavirus kaže kako hitro lahko pride do ponovnega izbruha bolezni. Gibanje je za 80 ur omejeno v Skopju, Tetovu, Kumanovu in Štipu. Policijska ura pa bo po poročanju Balkan Insight veljala za vso državo od četrtka 4. junija 2020 ob 21h do ponedeljka ob 5h zjutraj.

V dveh dnevih so zaznali kar 221 novih okužb! Minister za zdravje Venko Filipče je zavrnil kakršnokoli odgovornost vlade za prehitro rahljanje ukrepov v maju, da bi se ugodilo muslimanom v državi. Po mnenju Filipčeja so vsega krivi Makedonci in njihovo “pomanjkanje discipline”. Kritičen je bil tudi do notranjega ministrstva, ki ni poskrbelo za spoštovanje varnostnih ukrepov v praksi. V Makedoniji je trenutno 843 primerov aktivnih okužb. Skupno so v Makedoniji zabeležili 2611 primerov okužb s COVID-19, 147 ljudi je umrlo.

Policijske ure tam se bodo začele v četrtek ob 21. uri in bodo trajale do ponedeljka ob 5. uri. Enaki strogi ukrepi bodo veljali za podeželske občine Lipkovo, Bogovinje, Brvenica, Tearce, Žhelino, Jegunovce in Karbinci. V preostali državi je vlada znova uvedla že skrajšane večerne ure, ki se začnejo ob 21. uri in končajo zgodaj zjutraj. V sredo je država zabeležila zaskrbljujoč nov vrhunec kar101 okužb, kar je za tako državo katastrofa.

MG, prvotno objavljeno tukaj.