Uf, na fotki zgleda hudo in te želi spoznati. V bistvu pa s profilom upravlja tip. Ampak to zveš šele,ko pošlješ kakšno žgečkljivo fotko,” opozarjajo na eno izmed sedmih vrst prevar oziroma zlorab podatkov, slik in denarja s PU Kranj ter dodajajo: “Šparaj vse to in se na netu obnašaj kot pravi Gorenjec. Tvoje je tvoje, bodi trmast in varčen.

Ljubezenska prevara je ena izmed sedmih prevar, na katere opozarjajo. Sleparji pri taki prevari merijo žrtve na spletnih mestih za zmenke, lahko pa za vzpostavljanje stika uporabijo tudi družbena omrežja ali e-pošto. Nepridiprav lahko žrtev prosi, da pošlje svoje intimne fotografije ali posnetke.

Najprej pridobi zaupanje, nato prosi za denar, darila ali podrobnosti bančnega računa ali kreditne kartice. Če žrtev ne pošlje denarja, jo lahko poskuša izsiljevati. Če ga pošlje, zahteva še več, opisujejo takšno obliko prevare. Če ste žrtev takšne prevare, naj vas ne bo sram. Takoj prekinite vse stike, shranite vso korespondenco in zadevo prijavite policiji.

Andrej Žitnik, prvotno objavljeno tukaj.