slika: Zajem slike, POP TV
Poslovnež Joc Pečečnik se je v času koronakrize odzval klicu obrambnega ministra Mateja Tonina ter se s pomočjo kitajskih prijateljev podal v nabavo zaščitne opreme.

Pečečnik toži Kordiša in Sukićevo

A nad človeka, ki je Sloveniji pomagal so se vsule kritike Levice. Joc Pečečnik je bil z dobavljenimi 320 tonami eden od večjih dobaviteljev zaščitne opreme Sloveniji, za kar je Pečečnikovo podjetje Public digital infrastructure podpisalo pogodbo, vredno 30,991.000 evrov. Republiške državne rezerve so pozneje zaprosile za zmanjšanje pogodbe. Cena transporta je bila znižana na 4,7 milijona evrov, kar se je porabilo za 11 letal A-330 in kopenske transporte ter posebno prirejeno pakiranje za potniška letala.

Ob predaji prve pošiljke je Pečečnik na brniškem letališču za medije povedal, »da pri tem ne bo zaslužil nič«. S tem pa se očitno ne strinjata poslanca Levice Miha Kordiš in Nataša Sukič. Izvedeli smo, da se poslancema, če ne prekličeta svojih izjav, ki ju ima Pečečnik za neresnične, obeta tožba. Pečečnik naj bi namreč najel odvetnika Francija Matoza, ta pa je za Slovenske novice potrdil, da informacija drži. Sporni naj bi bili dve izjavi. Sukičeva je na 37. izredni seji državnega zbora dejala: »Pečečnik trdi, da ni zaslužil niti centa, med prijatelji pa se hvali, da je zaslužil trinajst milijonov evrov, in to je javna tajna.«

Od Kordiša pa Pečečnik zahteva, naj prekliče izjavo, ki jo je 13. maja podal za 24ur.com. “Pet milijonov in pol evrov je stal zgolj prevoz 20 ton opreme, za katero je država Pečečniku plačala 30 milijonov evrov.”

Upajmo, da bo do tožbe res prišlo in da se Kordiš in Sukićeva zavedata, da se tudi v parlamentu ne more in ne sme lagati.

MG, prvotno objavljeno TUKAJ.