Poskus podkupovanja

Na mejni prehod Jelšane je 15.3. ob 23. uri prišel 29-letni državljan Albanije, in sicer kot sopotnik v kombiju. Policisti so ugotovili, da ima potečeno bivalno dovoljenje Italije.

Za osebo je bila opravljena preverba statusa v Italiji, medtem pa je Albanec pristopil k policistu in mu v roke ponudil bankovec za 50 evrov.

Policisti so o tem obveščali državno tožilstvo, zatem pa pri državljanu Albanije opravili varnostni pregled. Pri njemu so našli ponarejeno vozniško dovoljenje Albanije, hkrati pa so policisti prejeli tudi odgovor po mednarodnem preverjanju, in sicer da nima urejenega statusa v Italiji. Vozniško dovoljenje in bankovec so mu zasegli in mu odvzeli prostost. V soboto je bil s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje dajanje podkupnine in kaznivo dejanje ponarejanja listin priveden k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje.

16.3. nekaj minut pred polnoči so policisti na Ravbarkomandi ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila. Vozilo je bilo lani odjavljeno iz prometa v Italiji, voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli.

17. 3. ob 11.30 so policisti v Postojni ustavili 50-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila. Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Odrejen mu je bil tudi alkotest, ki je pokazal 0.25 mg/l. Vozilo so mu zasegli.

*****
Ilegalne migracije

Na območju policijske uprave Koper so policisti od petka, 15. 3. 2019 od 7.00 ure, do danes, 18. 3. 2019 do 7.00 ure, obravnavali 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirske Bistrice so obravnavali 14 oseb, ter Kozine 1 osebo. 1 državljan Afganistana je zaprosil za azil in bil odpeljan v Azilni dom, 3 osebe so bile vrnjene na Hrvaško, 7 oseb je najavljenih za vračanje hrvaškim varnostnim organom danes. 4 državljani Pakistana pa so bili prijeti pred kratkim in so še v obravnavi.

Obravnavani po državljanstvih:
6x Pakistan
4x Alžirija
3x Maroko
1x Afganistan
1x Kosovo

Uredništvo