“Vse od začetka lanskega leta, ko je postajalo precej jasno, da vam v opoziciji ne bo uspelo zrušiti Janševe vlade, je Milan (Kučan) s svojo skupino pripravljal načrt, s katerim bi vam pomagal zmagati redne volitve … Zavrtelo se je veliko imen. Golob je bil na koncu preliminarno izbran v ožji krog že zgodaj lansko spomlad. Takoj, ko je bilo jasno, da je projekt Vesel zaradi milijonskega honorarja Fife propadel, Čeferin pa je zavrnil ponujeno vlogo. Je pa Čeferin kasneje Milanu obljubil, da bo odločno podprl Goloba, potem ko je tudi njegova prva izbira v osebi Vesela odpadla,” je predsednikom strank KUL v pismu zapisal upokojenec Rudolf Horvat. 

Rudolf Horvat je Tanji FajonLuki MescuMarjanu Šarcu in Alenki Bratušek poslal pismo, kjer je zapisal scenarij, kaj se je po vsej verjetnosti dogajalo v ozadju zadnjih dveh let, odkar je na oblasti Janševa vlada. Pismo je dokaz, da so “igrice” globoke države spregledane in da se jih ne da več skriti.

Milan Kučan se je z nekaterimi znanimi imeni sestal, kjer so iskali novega kandidata, ki pa je moral izpolnjevati nekaj lastnosti, je v pismu zapisal Horvat. Robert Golob se je začel previdno pojavljati in reklamirati kot vrhunski energetik, zagovornik zelene energije, borec proti podnebnim spremembam in nepolitični ekolog”.

Golob se je prelevil v konkurenta KUL-ovcem
Vse je dobro kazalo do trenutka, ko Golobu niso potrdili novega mandata na GEN-u, je zapisal Horvat. “Šok je sledil na dan, ko bi Golobu morali potrditi nov mandat, vendar se to ni zgodilo…Tisti dan je odločen načrt zgrmel v vodo in morali bi poiskati novo ime. Vse kaže, da je bil šok tako velik, da je sistem za nekaj dni razpadel. Del zmede sem od blizu videl na lastne oči in česa takega še nisem doživel. Potem je padla odločitev, da se s projektom nadaljuje…” Golob se je iz kandidata, ki bo pobiral po sredini in dodal strankam koalicije KUL potrebne odstotke do udobne večine, prelevil v njihovega neposrednega konkurenta, je Horvat še zapisal KUL-ovcem.

V nadaljevanju je spregledal tudi delovanje mainstream medijev, ki o Golobu pišejo le pozitivne stvari in posvaril, da nismo več leta 2014, ko državljani ne morejo dostopati tudi do drugih medijev kot sta RTV in POP TV. Takrat so omenjeni mediji brez težav lansirali lažno afero Patria. Pismo si lahko spodaj preberete v celoti.