V soboto, ob 10.11, so policisti policijske postaje Ilirska Bistrica na cesti Zabiče – Paka (smer za Gomance) prijeli državljana Alžirije. Policist je opravil varnostni pregled in tujcu odvzel mobilni telefon in nahrbtnik. Pri čakanju na intervencijsko vozilo je ilegalni pribežnik iz Alžirije izkoristil nepazljivost policistov in s kraja pobegnil. Pričel je bežati v gozd. Policist je stekel za njim in ga po 100 metrih uspel ujeti, vendar je tujec zamahnil z roko in se iztrgal iz prijema, tako da je policist padel in se udaril v koleno. Poskušal je še teči za njim, vendar ni mogel zaradi bolečine v kolenu, tujec pa je pobegnil. Za državljana Alžirije bo podana kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja, nadaljuje pa se z ukrepi za njegovo izsleditev in prijetje.

Drugače pa so v preteklem vikendu policisti policijske uprave Koper zaznali več nezakonitih prestopov meje kot pretekle tedne. Tako so policisti od petka, 22. 2. 2019 od 7.00 ure, do
danes, 25. 2. 2019 do 7.00 ure, obravnavali 8 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 6 oseb (4x Afganistan, 2x Kosovo) so obravnavali policisti policijske postaje Ilirska Bistrica. Prav tako so podali kazensko ovadbo za državljana Pakistana, ki je prevažal državljana Afganistana. Državljana Kosova sta bila že vrnjena hrvaškim varnostnim organom, medtem ko bodo državljani Afganistana vrnjeni po zaključku postopka (zaslišanje na sodišču).

Uredništvo