Včeraj,  nekaj pred 20. uro so policisti na območju Snežnika ustavili kombi (z  bolgarskimi  registrskimi  oznakami), ki ga je vozil 39-letni državljan Bolgarije.  Ugotovili  so,  da  v  kombiju  prevaža  43  tujih  državljanov Pakistana in Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s  tujci še potekajo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje  ali  ozemlja  države  je  bila  odvzeta  prostost  in  bo  priveden k preiskovalnemu sodniku.

So pa na PU Ljubljana med vikendom na območju Škofljice, Lipovca, Željn,  Gorenje Žage, Kopivnika, Klinje  vasi, Snežnika, Mozlja in Ljubljane izsledili in prijeli 143 tujcev (drž. Pakistana, Afganistana, Maroka in Bangladeša), ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so policisti med vikendom, obravnavali 57 oseb, od tega so jih 32
vrnili italijanski varnostni organi. Do sedaj je bilo 30 oseb že vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 13 oseb pa so hrvaški varnostni organi zavrnili sprejem. 14 oseb bo vračanih hrvaškim varnostnim organom po končanih postopkih tekom današnjega dne.

Obravnavani po enotah:
PP Ilirska Bistrica    38
PP Kozina              13
PP Koper                6

Po državljanstvih:
Pakistan             25
Afganistan         24
Bangladeš         6
Alžirija                  1
Albanija               1

Uredništvo