V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.619 klicev. Med 658 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 140 prometnih nesreč, 74 kršitev javnega reda in miru ter 100 kaznivih dejanj.

V 120 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

 

Ob 10.09 se je v Gorenji Dobravi, občina Gorenja vas – Poljane, prevrnil štiri kolesnik. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Gorenja vas in Škofja Loka, gorski reševalci GRS Škofja Loka ter ekipa NMP Škofja Loka so osebo rešili izpod štirikolesnika in oskrbeli. Helikopter LPE je poškodovanca v spremstvu dežurne ekipe GRS na Brniku prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 11.32 sta na Prešernovi cesti v Velenju trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci PGE Velenje in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka in posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Velenje so poškodovanega odpeljali v ZD Velenje.

Ob 12.20 je na Ulici Vena Pilona v Kopru osebni avto zbil pešca. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanega, ki je bil prepeljan v SB Izola.

Ob 13.07 sta v Kromberku, občina Nova Gorica, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, nevtralizirali razlite motorne tekočine na cestišču in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanega motorista, ki je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Ob 15.33 sta v Vodicah na novem križišču pri izvozu iz avtoceste trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana in PGD Vodice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine in poškodovani vozili umaknili s ceste. Ena oseba se je telesno poškodovala. Oskrbeli so jo reševalci NMP in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.51 sta na regionalni cesti Laško–Rimske Toplice, pri odcepu za Strmco, občina Laško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odstranili avto s cestišča, odklopili akumulator ter nudili pomoč policiji in poškodovani osebi do prihoda reševalcev. Reševalci NMP so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 17.30 se je na cesti Novo mesto–Metlika, pri odcepu za Škemljevec, občina Metlika, prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pomagali policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika so na kraju oskrbeli eno poškodovano osebo in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 27 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 grožnje, 3 ponarejanja denarja ter 3 nasilja v družini.

V času od 1. 9. 2023 do 8.10 ure dne 4. 9. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault megane grandtour, 1.5 dci, bele barve, letnik 2020, registrskih oznak LJ 87-LCV.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 263 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 231 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper, 8 na območju PU Ljubljana, 2 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (136), Maroka (37), Pakistana (20).

Spletno uredništvo