Slovenska demokratska stranka nadaljuje pot krepitve in povezovanja. Predsednik SDS Janez Janša in predsednik Celjske županove liste Bojan Šrot sta danes na seji sveta SDS v Ankaranu podpisala sporazum o sodelovanju obeh strank. 

Svet Celjske županove liste je dogovor soglasno potrdil pred nekaj dnevi, danes pa so dogovoru o sodelovanju soglasno potrdili tudi člani Sveta SDS.

Kot je povedal predsednik SDS Janez Janša, pri danes podpisanem dogovoru ne gre zgolj za sodelovanje dveh svetniških skupin, ampak je to le prva faza tega sodelovanja. 

Kot je povedal Bojan Šrot se tega sporazuma iskreno veseli, prav tako se veseli formalizacije skupnega nastopanja in sodelovanja tako na evropskih kot na državnozborskih volitvah. 

Je pa dejstvo, da bosta v Celju Celjska županova lista in Slovenska demokratska stranka skupaj tvorili največjo svetniško skupino oziroma imeli daleč največjo glasovalno moč. Celjska županova lista ima sicer okrog 1000 članov, v mestnem svetu pa 9 svetnikov od 33 (skupaj z SDS 14).

Spletno uredništvo,

Vir: SDS