Policisti in kriminalisti PU Koper so 15. 11. 2019 na območju Ankarana obravnavali kaznivo dejanje nasilništva in kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, katerega sta utemeljeno osumljena 29-letni državljan Slovenije in 29-letni državljan Črne Gore, ki sta pretepla državljana Slovenije iz območja Ljubljane in ga pri tem lahko telesno poškodovala. Za napad je bila uporabljena pištola, s pomočjo katere je eden  od storilcev udarjal oškodovanega Ljubljančana v glavo. Oba osumljena storilca kaznivega dejanja sta bila 17.11.2019 s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu  sodniku okrožnega sodišča iz Kopra, ki je zoper oba odredil pripor. Oškodovani Ljubljančan je bil še isti dan odpuščen iz bolnišnice v domačo oskrbo.

16. 11. 2019 so svojci na Policijski postaji Ljubljana Vič podali prijavo, da pogrešajo  Danijela Božića, ki se jim od 15. 11. 2019 ni več oglasil na telefon in ni vrnil na domač naslov.

Z zbiranjem obvestil in preverjanjem dejstev in okoliščin je bilo do tega trenutka ugotovljeno, da je bil pogrešani Danijel Božič nazadnje viden 15. 11. 2019 v dopoldanskem času, in sicer na območju Ankarana, od koder je po Regentovi  ulici  peš  odšel  neznano kam. Ker se je pogrešani na območje Ankarana dejansko pripeljal v osebnem avtomobilu skupaj z osebami, ki so bile vpletene v obravnavani kaznivi dejanji, in ker  iz  dosedanjih ugotovitev izhaja razlog za sum, da bi lahko bil Danijel Božič žrtev kaznivega dejanja, se izvajajo vse aktivnosti za njegovo izsleditev. Po do sedaj zbranih podatkih Danijel Božič ni osumljen nobenega kaznivega dejanja.

Kriminalisti SKP PU Koper, kljub odrejenemu priporu dvema osumljenima osebama, nadaljujejo z izvajanjem preiskovalnih dejanj z namenom ugotavljanja vseh dejstev in  okoliščin obravnavanih kaznivih dejanj nasilništva in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva z dne 15. 11. 2019 s ciljem izsleditve pogrešane osebe.

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi, naprošajo, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali Policijsko postajo Ljubljana Vič na   (01) 470 09 60, ali pokličejo na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.

Uredništvo