V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.452 klicev. Med 579 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 175 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

V 162 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 6.53 je na cesti Potoče–Brje, občina Ajdovščina, voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in ob pomoči avto vleke povlekli vozilo na cesto. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 6.56 so v naselju Pameče, občina Slovenj Gradec, v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Dve lažje poškodovani osebi sta sami poiskali zdravniško pomoč.

Ob 10.08 je na lokalni cesti Zgornji Brnik–Vašca, občina Cerklje na Gorenjskem, voznik z osebnim vozilom zapeljal z vozišča in trčil v drevo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili eno ukleščeno osebo iz vozila, nudili pomoč reševalcem NMP Kranj, nevtralizirali razlite motorne tekočine in odklopili akumulator. Poškodovani osebi so oskrbeli reševalci NMP Kranj in ju prepeljali v bolnišnico.

Ob 15.47 sta na Ljubljanski cesti v Škofji Loki trčili osebni vozili. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so prevzeli reševalci NMP Škofja Loka.

Ob 16.38 sta na glavni cesti Šenčur–Brnik, v križišču za avtocesto, občina Šenčur, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočina in razsvetlili vozišče. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Kranj.

Ob 16.43 je v križišču Šolske ulice v Kamniku osebno vozilo zapeljalo otroku čez nogo. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč policiji in ekipi NMP Kamnik.

Ob 18.17 je na Kidričevi cesti v Kranju voznik osebnega avtomobila trčil v pešca. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kranj in NMP Tržič pri oskrbi poškodovanega pešca ter razsvetljevali kraj dogodka.

Ob 19.51 sta na cesti Ljubljana–Medvode pri Stanežičah, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 22 vlomov, 6 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja, 2 grožnji ter 1 ponarejanje listin.

V noči na 13. 12. 2023 je bil v Ljubljani ukraden trikolesnik Piaggio MP3, 400 gilera, sivo-črne barve, letnik 2022, registracije KP FP-35.

13. 12. 2023 je bil v Metliki ukraden osebni avtomobil Porsche Cayenne, črne barve, reg. št. W81164N (A).

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 117 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 91 na območju PU Novo mesto, 20 na območju PU Maribor in 6 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (63), Afganistana (14) in Maroka (13).

Spletno uredništvo