Postojnski  policisti so konec septembra na območju Pivke v cestnem prometu ustavili  voznika  motornega  vozila,  ki je z nezanesljivo vožnjo pri njih vzbudil  pozornost.  Voznik  je  v postopku kazal simptome, ki so posledica zaužitja nedovoljenih drog, zato mu je bil odrejen hitri test za prisotnost prepovedanih  drog.  Hitri  test je pokazal pozitiven rezultat na kokain in opiate. Policista sta med postopkom na sopotnikovem prednjem sedežu opazila stekleničko  z napisom Metadon in vsebnostjo neznane tekočine, za katero se je s kasnejšimi preiskavami ugotovilo, da gre za prepovedano drogo metadon.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik motornega vozila, ki je vozil pod vplivom psihoaktivnih substanc, prepovedano drogo metadon kupil od 41-letnega Pivčana, pri kateremu redno kupuje prepovedano drogo. Policisti  Policijske  postaje Postojna so zatem prijeli 41-letnega Pivčana in pri njemu opravili hišno preiskavo, med katero so mu zasegli prepovedano drogo  heroin,  kokain,  elektronsko tehnico in helex tablete, ki vsebujejo prepovedano drogo alprazolam.

Osumljeni je bil po usmeritvah državnega tožilstva izpuščen, policisti pa so podali  kazensko  ovadbo  zaradi  utemeljenih  razlogov za sum, da izvršuje kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi  snovmi  v  športu  in  predhodnimi  sestavinami  za izdelavo prepovedanih drog.

Uredništvo