V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.245 klicev. Med 530 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 94 prometnih nesreč, 82 kršitev javnega reda in miru ter 70 kaznivih dejanj.

V 74 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 0.46 je na poti iz Soriške Planine, občina Železniki, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Škofja Loka in PGD Sorica so zavarovali kraj, odklopili akumulator, vozilo postavili na cestišče, s tehničnim posegom rešili ukleščeno poškodovano osebo ter nudili pomoč reševalcem pri njeni oskrbi.

Ob 9.00 je na avtocesti Karavanke–Ljubljana, v neposredni bližini Torovega, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka in z avtodvigalom dvignili osebno vozilo iz jarka. Na kraju so bili prisotni upravljalci avtoceste in policisti.

Ob 11.32 je na Jeranovem v občini Kamnik na kolesarski stezi padel mlajši motorist. Gasilci PGD Kamnik so do prihoda reševalcev NMP Kamnik poškodovanemu nudili prvo pomoč. Poškodovani je bil prepeljan v nadaljnjo oskrbo.

Ob 17.11 se je na Šmarski cesti v Litiji osebno vozilo zaletelo v zidno ograjo. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posuli iztekle tekočine. Eno poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 18.00 sta med avtocestnima priključkoma Mirna Peč—Novo mesto zahod, občina Novo mesto, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 18.04 sta na stari Šmarski cesti v Kopru trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč poškodovanem motoristu in sovozniku. Reševalci NMP so oba oskrbeli in prepeljali v SB. Izola.

Ob 20.50 je na cesti med Idrskim in Peršeti, občina Kobarid, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Kobarid so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili po vozišču razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Tolmin, ki so nato v nesreči poškodovano osebo dokončno oskrbeli na kraju in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 20.51 sta v naselju Zgornja Nova vas, občina Slovenska Bistrica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi dveh poškodovanih oseb reševalcem NMP Slovenska Bistrica.

Ob 22.31 je na cesti med Gradežem in Škocjanom, občina Grosuplje, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GB Ljubljana, PGD Grosuplje in Ribnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator vozila in do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč v nesreči poškodovani osebi.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 54 intervencij na javnem kraju, 28 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Kranj in PU Maribor, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Maribor, PU Kranj in PU Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 4 nasilja v družini, 4 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb, 1 rop ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Danes ponoči ob 2.04 je na Srebrničevi ulici v Kopru eksplodiralo v prostorih frizerskega salona. Gasilci JZ GB Koper so pregledali zadimljene prostore in jih prezračili ter preventivno pregledali tudi bližnja stanovanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 124 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 119 na območju PU Novo mesto, in 5 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (37), Bangladeša (30), Maroka (25).

Spletno uredništvo