V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.517 klicev. Med 594 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 105 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 10.31 je v naselju Križ, občina Komenda, traktor povozil občana. Gasilci PGD Moste in Kamnik so zavarovali kraj dogodka in pomagali pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 10.46 sta na križišču Šarhove ulice in Ulice Pohorskega bataljona v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ljubljana.

Ob 11.12.je v naselju Puconci osebno vozilo zapeljalo s cestišča v jarek. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom rešili eno osebo iz vozila. Reševalci NMP Murska Sobota so jo oskrbeli in prepeljali v SB Murska Sobota.

Ob 11.29 je v naselju Brezje v občini Mozirje delovni stroj povozil osebo. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Mozirje. Helikopter SV z dežurno ekipo HNMP Brnik je poškodovano osebo prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 13.56 je na Grubarjevem nabrežju v Ljubljani voznik z osebnim vozilom trčil v potopne smetnjake. Gasilci GB Ljubljana so poškodovano osebo iznesli iz vozila, s tehničnim posegom vozilo postavili na cestišče in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ljubljana.

Ob 14.18 sta na trzinski obvoznici, občina Trzin, trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Trzin in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč ponesrečenim do prihoda reševalcev NMP. Reševalci so dve osebi prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.19 sta na regionalni cesti Vipava–Podnanos, občina Vipava, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina, ki so na kraju eno osebo oskrbeli in prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 21.49 sta v naselju Levec, občina Žalec, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Levec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP. Slednji so jo prepeljali v SB Celje.

On 23.26 se je v naselju Cirkovce, občina Kidričevo, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ptuj. Ti so jo prepeljali v SB Ptuj.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 43 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 15 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 8 povzročitev telesne poškodbe, 8 groženj, 7 ponarejanj denarja, 4 drzne tatvine, 3 ponarejanja listin, 3 nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 umor oz. uboj.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 100 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 69 na območju PU Novo mesto, 30 na območju PU Koper, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (33), Kube (28), Maroka (15).

Spletno uredništvo, M.V.