Včeraj, nekaj pred 7. uro je bil Operativno komunikacijski center Policijske uprave Ljubljana obveščen o dogodku, ki se je zgodil za Bežigradom na avtobusu mestnega potniškega prometa št. 14, v katerem je bila poškodovana ena oseba.

Dosedanja kriminalistična preiskava je pokazala, da je 39 letna ženska na avtobusnem postajališču za Bežigradom vstopila na avtobus. Za njo je na avtobus vstopilo še nekaj potnikov, nato pa je kot zadnji na avtobus vstopil še njen bivši zunajzakonski partner – 42 letni moški. Že ob vstopu na avtobus je moški pri sebi prikrito nosil nož, pristopil do oškodovanke, jo na kratko ogovoril in jo takoj za tem z nožem zabodel v telo.

Oškodovanka je osumljenca uspela odriniti od sebe, pri tem pa je osumljencu padel nož na tla. Kot je povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto SKP PU Ljubljana, Valter Zrinski, je nadaljnje dejanje osumljencu preprečil eden izmed potnikov, ki se mu za pogumno in požrtvovalno dejanje zahvaljujejo. V nadaljevanju mu je v pomoč pristopil še en potnik, s katerim sta ga skupaj zadržala do prihoda policije.

Policisti so osumljencu odvzeli prostost in se trenutno še nahaja v policijskem pridržanju. Oškodovanki je bila takoj nudena zdravniška pomoč in je bila odpeljana v UKC Ljubljana. Utrpela je hude telesne poškodbe vendar ni v življenjski nevarnosti.

Motiv za izvršitev navedenega kaznivega dejanja še ugotavljajo, je pa zagotovo v povezavi z njuno preteklo zunajzakonsko skupnostjo.

Osumljenca policija do sedaj še ni obravnavala. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja. Predpisana kazen po kazenskem zakoniku je kazen zapora od pet do petnajst let.

 

Spletno uredništvo