Občina Ilirska Bistrica je danes na svojih spletnih straneh objavila naslednje obvestilo:

VSE OBČANE POZIVAMO, DA SE DO NADALJNJEGA NE POSLUŽUJEJO STORITEV OBČINE! V IZJEMNO NUJNIH PRIMERIH LAHKO POKLIČEJO NA TELEFONSKO ŠTEVILKO: 05 71 12 300.

Župan Emil Rojc je bil v večernih urah dne 17. 3. 2020 s strani zaposlene osebe na občini seznanjen, da je potrjeno okužena s korona virusom. Dne 18. 3. ob 8.00 uri zjutraj je bil na občini sklican krizni sestanek, na katerem je župan v prisotnosti ožjega kroga sodelavcev določil ukrepe za nadaljnje delovanje občine. Vsi občinski delavci razen nujno potrebnih so do nadaljnjega doma. Delo občine se zreducira na najnujnejšega opravila, ki ji delavci opravljajo od doma. Prostore občine smo po prejetem obvestilu razkužili in prezračili. Štab CZ, ki je lociran v občinskih prostorih, deluje nemoteno. Zagotovljena je tudi  nadaljnja komunikacija z občani preko objavljene klicne številke.

VSE OBČANE POZIVAMO, DA SE DO NADALJNJEGA NE POSLUŽUJEJO STORITEV OBČINE!  V IZJEMNO NUJNIH PRIMERIH LAHKO POKLIČEJO NA TELEFONSKO ŠTEVILKO: 05 71 12 300.

Širitev bolezni očitno dosega tudi podeželje, tako da se ponovno pridružujemo pozivu pooblaščenih predstavnikov, naj se ljudje v čim večji meri izogibajo stikov z drugimi, saj se le na ta način lahko prepreči širite virusa.

Uredništvo