V petek, 25. 1. 2019, je malo po 18. uri prišlo do prometne nesreče zaradi izsiljevanja prednosti v križišču v Ilirski Bistrici, v kateri je bil udeleženec lažje telesno poškodovan. Pri tem je povzročitelj, voznik osebnega avtomobila, pobegnil peš s kraja. Policisti so ga na podlagi opisa voznika drugega udeleženega vozila izsledili malo kasneje, vendar je zanikal, da je on vozil svoj osebni avtomobil. Zaradi dokazovanja so bile zavarovane biološke sledi na volanskem obroču in zračni blazini, katera se je ob trčenju sprožila ter bris ustne sluznice domnevnega povzročitelja prometne nesreče za primerjavo DNK. Odrejen mu je bil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil, ter s potrdilom za 24 ur odvzeto vozniško dovoljenje. Podana bo tudi kazenska ovadba zaradi zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Ilegalne migracije:

Na območju PU Koper so policisti v obdobju od petka 25. 1. 2019 od 7. ure do danes 28. 1. 2019 do 7. ure obravnavali kar 37 oseb, katere so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Po enoti obravnave so imeli največ dela zopet policisti policijske postaje Ilirska Bistrica in sicer 21 oseb, Koper 12 oseb ter Sežana in Kozina vsaka po dve osebi.

20 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom. 17 oseb je bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom.

Uredništvo