V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 956 klicev. Med 406 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 65 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 58 kaznivih dejanj.

V 56 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 0.45 je v naselju Brezovci, občina Puconci, osebno vozilo zapeljalo z vozišča v bližnji potok. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka ter odklopili akumulator. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 7.35 je na Malem Obrežu, občina Brežice, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pregledali vozilo. Reševalci NMP Brežice so dve lažje poškodovani osebi oskrbeli na kraju in prepeljali v UC Brežice.

Ob 10.59 sta v bližini naselja Bučečovci, občina Križevci pri Ljutomeru, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč pri nalaganju vozil na vozilo vlečne službe. Reševalci NMP so eno osebo oskrbeli na kraju nesreče, drugo pa prepeljali v SB Murska Sobota.

Ob 11.09 se je na regionalni cesti Podnanos–Razdrto, občina Vipava, osebno vozilo zaletelo v odbojno varovalno ograjo. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 13.02 sta v krožišču strunjanskega drevoreda v občini Piran trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka ter reševalcem NMP nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe. Reševalci so jo na pregled prepeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Ob 16.06 sta na cesti Livold–Mozelj, občina Kočevje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kočevje in Mozelj so zavarovali kraja dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in počistili cestišče. Reševalci NMP Kočevje so poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali na pregled. Vozili sta uničeni.

Ob 16.21 je v naselju Pečovnik v občini Celje vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci PGE Celje in PGD Zagrad-Pečovnik so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator, saniralo cesto, v potok namestili vpojna sredstva ter nudili prvo pomoč poškodovanima osebama. Reševalci NMP Celje so poškodovanca oskrbeli ter prepeljali v SB Celje.

Ob 16.35 sta na cesti Ilirska Bistrica–Šembije, občina Ilirska Bistrica, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi dveh poškodovanih oseb in posuli iztekle motorne tekočine.

Ob 18.12 sta na Topliški cesti v Novem mestu trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico. Dežurni delavec cestnega podjetja je počistil razbitine s ceste.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V nedeljo ob 3.38 je na Meljski cesti v Mariboru zagorelo v večstanovanjskem objektu. Gasilci JZ GB Maribor, PGD Maribor mesto, Pobrežje in Malečnik so požar pogasili in evakuirali prebivalce. Ogenj je uničil več stanovanj in kompletno ostrešje objekta s kritino površine okoli 20 x 15 metrov. Eno osebo so reševalci NMP Maribor prepeljali v UKC Maribor, ena oseba pa je v požaru preminula. Civilna zaščita MO Maribor je priskrbel nadomestno bivališče za eno osebo, ostali prebivalci pa so se začasno preselili k svojcem.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 tatvin, 18 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, po 2 kaznivi dejanji nasilje v družini, povzročitev telesnih poškodb in ponarejanje denarja ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 70 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 45 na območju PU Novo mesto, 19 na območju PU Koper, 5 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Ruske federacije (22), Konga (11) in Pakistana (7).

 

Spletno uredništvo, M.V.