Urška Klakočar Zupančič je danes še enkrat znova dokazala, da ne obvlada vodenja državnega zbora.  Poslanka Jelka Godec ji je povedala svoje. Pritrdil ji je celo Jani Prednik iz stranke SD.

Že v začetku včerajšnje seje DZ se je razvila burna razprava, v kateri je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec povedala predsednici Državnega zbora Urški Klakočar Zupančič, kar ji gre, na kar je zaploskal tudi del koalicije. Med razpravo se je oglasil tudi Jani Prednik, ki se je strinjal z Godčevo. Predsednica namreč nima pravice, da govori o tem, kateri poslanci v parlamentu so neupravičeno odsotni in kateri upravičeno.

Tako je o vodenju seje Jelka Godec podučila Urško Klakočar Zupančič.

Da Urška Klakočar Zupančič, samovoljno vzpostavlja neki novi red  v parlamentu je bil mnenja tudi poslanec koalicije iz vrst stranke SD Jani Prednik in dejal, da predsednica ni nad poslanci, ampak le prva med enakimi. Prislužil si je tudi aplavz opozicije.

Obnašanje očitno ni močna vrlina nekdanje sodnice, ki očitno še vedno misli, da je v sodni dvorani, poslanci pa so njeni obtoženi. Plesa je že zdavnaj konec, dobro bi bilo, da se tudi v Svobodi spustijo na realna tla?

Uredništvo