V zadnjih mesecih je bilo na območju Izole in Kopra obravnavanih več kaznivih dejanj vlomov v trgovine in gostinske lokale, v katerih si je storilec prilastil za približno 4.000 EUR parfumov, cigaret in denarja.

Z zbiranjem obvestil in preiskavo kaznivih dejanj je bilo ugotovljeno, da je vlome izvrševal 48-letni moški iz območja Kopra. Ker je šlo za specialnega povratnika po premoženjski kriminaliteti, saj je bil samo v letu 2023 dodatno obravnavan za šest kaznivih dejanja tatvin artiklov po trgovinah, in je obstajala nevarnost da bo na prostosti nadaljeval z izvrševanjem tovrstnih kaznivih dejanj, so mu policisti Policijske postaje Izola dne 4. 1. 2024 odvzeli prostost.

Naslednjega dne je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj, na predlog tožilke Okrožnega državnega tožilstva v Kopru, odredil pripor v ZPKZ Koper. Moški je bil v preteklosti večkrat pravnomočno obsojen za premoženjska kazniva dejanja, tudi na zaporno kazen.

Spletno uredništvo