V petek ob 13.07 so policisti na Razdrtem odvzeli vozniško dovoljenje vozniku, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,73 mg/l.

V soboto ob 17.39 je bila prometna nesreča v Kosezah pri Ilirski Bistrici. Dve osebi sta se pri trčenju lažje poškodovali, povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,92 mg/l. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje nevarne  vožnje, cesta je bila zaprta do 18.34 ure. Na kraju so policisti ugotovili, da je 37-letni uvoznik osebnega avtomobila na cesti od Kosez
proti Jelšanam zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal čez polno ločilno črto in s prednjim levim delom avtomobila trčil v levi bok vozila, ki ga je peljala  23-letna  državljanka  Avstrije. Vsi udeleženi, oba voznika in sopotniki, so bili v nesreči lažje poškodovani.

V  nedeljo ob 10.33 sta pri ilirski Bistrici (Šembijski ovinki) trčila voznik osebnega avtomobila in dva motorista, cesta je bila zaprta do 12.41 ure. 38-letna državljanka Nemčije je z osebnim avtomobilom v ostrem levem ovinku (na  cesti  od  Ilirske  Bistrice  proti Knežaku) zapeljala preko sredinske polne ločine črte na nasprotno vozišče, v trenutku ko je pravilno po  svoji strani pripeljal 59-letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije, in ga oplazila po levi strani. Za njim je pripeljal še enako star motorist, prav tako državljan Avstrije, ki je trčil v prednji del osebnega avtomobila. Po trku ga je vrglo na vetrobransko  steklo avtomobila. Povzročiteljici je bila izrečena globa.

So pa znova v porastu nelegalni prehodi meje saj so policisti na območju Policijske uprave  Koper v zadnjem vikendu obravnavali 122 ilegalnih prehodov državne meje.

Uredništvo