PREVIDNO: Nova hujša nesreča v Postojni

Iz Policijske uprave Koper smo prejeli obvestili o novi prometni nesreči pri izvozu na avtocesti v Postojni, ki se je zgodila ob 4.25 uri.

Policisti so na kraju ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila  vozil od Pivke proti Postojni, prav tako tudi 39-letni voznik tovornega  vozila s polpriklopnikom, z okolice Pivke. Voznik avtomobila ni prilagodil hitrosti vožnje lastnostim ceste ter svojim sposobnostim in je brez zaviranja s prednjim delom vozila trčil v zadnji del polpriklopnika, ki se je ustavil pri semaforju na rdeči luči.

V osebnem avtomobilu so bili še štirje potniki. Voznik in 23-letni sopotnik sta ostala ukleščena v vozilu. Ukleščena in huje poškodovana je  bila tudi 17-letna potnica, v nesreči pa sta bila lažje poškodovana še 21-letna sopotnica v vozilu in 23-letni sopotnik. Vsi so iz Postojne in so jih odpeljali v UKC Ljubljana.

Vozniku je bil odrejen strokovni pregled za alkohol in prepovedane droge ter druge psihoaktivne snovi. Po pridobljeni analizi sledi ustrezen ukrep.

Na kraju so bile reševalne ekipe ZD Postojna, Sežana, Cerknica in Ilirska Bistrica ter gasilci PGD Postojna z dvema voziloma. Promet je bil ponovno sproščen ob 6.42.