V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.540 klicev. Med 619 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 118 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

 

V 107 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 8.51 se je v Dolenji vasi pri Polhovem Gradcu, občina Dobrova – Polhov Gradec, prevrnil traktorist in ostal ukleščen pod traktorjem. Gasilci GB Ljubljana, PGD Dvor in PGD Polhov Gradec so s tehničnim posegom izvlekli traktorista, traktor postavili nazaj na kolesa, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Oseba je preminula. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 11.54 se je pri tolmunu Otona na reki Soči, občina Kobarid, poškodoval kajakaš. Člani Društva za reševanje iz vode in reševalci GRS Tolmin so poškodovancu nudili prvo pomoč. Dežurna ekipa HNMP z Brnika je s helikopterjem SV poškodovanega kajakaša prepeljala v SB Jesenice.

Ob 21.44 je v naselju Kopačnica, občina Gorenja vas – Poljane, osebno vozilo zapeljalo v jarek. Gasilci PGD Škofja Loka so vozilo dvignili nazaj na cesto in nudili pomoč vlečni službi pri nalaganju vozila. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 0.18 je na Kidričevi cesti v Škofji Loki osebo vozilo trčilo v ograjo in pristalo na strehi. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, postavili avto nazaj na kolesa ter preiskali širše območje vendar voznika niso našli.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini, 2 grožnji ter 1 ponarejanje denarja.

V noči na 12. 10. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Renault grand scenic 1.7 dci, automatic, bele barve s črno streho, letnik 2019, registrskih oznak LJ15GHA.

12. 10. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Opel Astra, cabrio izvedbe, letnik 2006, sive barve, reg. št. KP TH-023.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 148 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 84 na območju PU Novo mesto, 59 na območju PU Koper, 5 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (45), Konga (29), Rusije (15).

Spletno uredništvo