V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 858 klicev. Med 364 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 39 prometnih nesreč, 34 kršitev javnega reda in miru ter 58 kaznivih dejanj.

V 35 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 4 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 3.32 je v naselju Murski Petrovci, občina Tišina, prišlo do prometne nesreče osebnega vozila. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Ob 12.28 sta na regionalni cesti Prebold–Vransko pri odcepu za Orlo vas, občina Prebold, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorja, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa ter prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev SB Celje. Oseba je bila prepeljana v SB Celje.

Včeraj, okoli 14. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi prekratke razdalje trčila v vozilo, ki se je pred njo ustavilo zaradi razmer v prometu. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala.

Včeraj, okoli 15. ure se je na lokalni cesti med Grosupljem in Ivančno Gorico zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa je trčilo v drevo. Pri tem se je lažje telesno poškodoval potnik v vozilu.

Ob 14.56 je na regionalni cesti Grosuplje–Ivančna Gorica, pri naselju Spodnje Blato, občina Grosuplje, osebno vozilo zapeljalo v jarek, trčilo v drevo in zagorelo. Gasilci PGD Grosuplje, Gatina, Veliko Mlačevo in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, pogasili polno razvit požar na vozilu, nudili pomoč poškodovanima osebama in eno od njiju prenesli do reševalnega vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 20 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Ob 15.06 je občan na pobočju Špičastega hriba, občina Ilirska Bistrica, naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Notranjske regije sta odstranila topovsko granato, kalibra 105 mm, jugoslovanske izdelave iz obdobja do 1991.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 18 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, 13 tatvin, 6 povzročitev telesne poškodbe, 3 grožnje ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 76 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer vseh 76 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (27), Sirije (19) in Maroka (10).

Spletno uredništvo