Ob 20.12 so bili policisti obveščeni, da je občan na Dramcu opazil skupino oseb, ki poskušajo  preplavati reko Dragonjo in tako nelegalno prečkati mejo med Hrvaško in Slovenijo. Na kraj so bili takoj napoteni štirje policisti PP Piran, zatem pa še dva vodnika službenih psov.

Na kraju so opazili žensko, ki se je na sredini reke Dragonje držala za drevo. S hrvaške strani je na tem delu zelo težek pristop, poleg tega je bila reka visoka in deroča, zato jo hrvaški varnostni organi niso mogli potegniti iz vode. Na slovenski strani sta bila v tem času bila njena dva otroka, stara 18 in 5 let.

S hrvaške strani je policist že stopil v vodo in poskušal ženski pomagati. Ker je bila voda deroča in sta bila tako ženska kot tudi hrvaški policist na koncu z močmi, se nista mogla več vrniti na rečni breg. Zaradi tega je v pomoč v deročo reko skočil policist PP Piran. Vodnika službenega psa sta policistu okoli pasu zvezala sledilno vrvico in ga tako držala, da ga ni odneslo po strugi reke. Uspel je priti do ženske in hrvaškega policista ter ju  pomagal spraviti na kopno. V  tem so s hrvaške strani prinesli tudi lestev, s katero so  pomagali spraviti žensko iz vode. Pri reševanju je pomagal tudi občan, ki je bil še vedno na kraju dogodka.

Ko so prišli do roba reke so vsi pomagali ženski iz vode, zatem so jo gasilci na nosilih odnesli do njihovih vozil in nato do reševalnega vozila. Izkazalo se je, da je 47-letna državljanka Turčije mati dveh otrok, ki sta že  na slovenski strani, poleg tega je njen tretji otrok, star 13 let še na hrvaški strani. Ker je bilo dogajanje in reševanje na mejni črti, so bili vsi združeni in vrnjeni na Hrvaško.

V nadaljnjem postopku pa so policisti ugotovili, da je bil poleg zgoraj omenjenih še en otrok, ki ga je imela mati na ramenih med prečkanjem reke. Padel je v vodo, tok pa ga je odnesel po strugi navzdol. Gre za 10 let staro deklico. Nemudoma se je pričela reševalna akcija. 7 policistov, dva vodnika službenega psa in 20 gasilcev so še ponoči pregledali območje ob reki Dragonja, vendar otroka niso našli. Danes se iskanje nadaljuje.

Uredništvo