V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.094 klicev. Med 438 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 43 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 63 kaznivih dejanj.

V 37 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 5 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 6.31 je v naselju Rimske Toplice, občina Laško, osebno vozilo zapeljalo v potok Ična in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, vozilo dvignili iz potoka in odklopili akumulator. Do onesnaženja potoka ni prišlo in v nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 10.13 sta na štajerski avtocesti proti Celju, pred predorom Podmilj, občina Lukovica, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 17.08 je v krožišču pri Leku, občina Mengeš, osebno vozilo trčilo v prometni znak, ko se je izogibalo nasproti vozečemu vozilu. Gasilci PGD Mengeš in Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanim do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulator ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Domžale so štiri poškodovane osebe prepeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 19.01 sta na regionalni cesti Unec–Planina, občina Cerknica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica, odklopili akumulatorja ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci so poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 19.20 je na cesti Postojna–Hruševje, občina Postojna, osebno vozilo zapeljalo v jamo na delovišču. Gasilci PGD Postojna so kraj dogodka zavarovali in razsvetljevali, stabilizirali vozilo in s tehničnim posegom rešili tri osebe iz vozila ter jih predali v oskrbo reševalcem NMP Postojna. Tri poškodovane osebe so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 20 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 vlomov, 19 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb ter 1 ponarejanje listin, rop in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 96 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 86 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Koper in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ, 18 državljanov Rusije, 17 Afganistana in 12 Nepala.

Spletno uredništvo