V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1247 klicev. Med 478 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 142 prometnih nesreč, 31 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 126 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

Ob 5.56 je na gorenjski avtocesti, med priključkoma Ljubljana – Šmartno in Vodice, smer Kranj, voznik z osebnim vozilom trčil v odbojno ograjo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili prvo pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev NMP. Ti so ga oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 8.57 je v naselju Spuhlja v občini Ptuj osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 9.27 so na cesti Škofljica–Kočevje pri Gradišču, občina Škofljica, trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi štirih ponesrečenih oseb.

Ob 11.03 sta na Kidričevi ulici v Celju trčili tovorno in osebno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč poškodovanima osebama, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči je ena oseba podlegla poškodbam, ena oseba pa je bila poškodovana. 81 letni voznik osebnega avtomobila se je s parkirišča prodajalne in bencinskega servisa vključeval v promet, na Kidričevo cesto in zavijal levo, v smeri Mariborske ceste. Takrat je po Kidričevi cesti, iz Mariborske ceste v smeri Teharij, pripeljal 58 letni voznik tovornega avtomobila, ki je trčil vanj. Voznik osebnega avtomobila je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Ob 13.15 je v bližini naselja Šmarčna, občina Sevnica, pri vzvratni vožnji tovorno vozilo s prikolico zdrsnilo z vozišča v obcestni jarek. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, nudili pomoč policiji in delavcem avtovleke pri izvleki vozila na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 16.50 so na cesti Kanal–Ročinj v občini Kanal ob Soči trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, usmerjali promet, odklopili akumulatorje, posuli razlite motorne tekočine, eno vozilo izvlekli nazaj na vozišče. Pomoč so nudili tudi policiji in reševalcem NMP Nova Gorica, ki so tri poškodovane osebe na kraju oskrbeli in jih prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 18.37 so na cesti Tišina–Murska Sobota, občina Murska Sobota, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, usmerjali promet, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP Murska Sobota odpeljali v SB Murska Sobota.

Ob 20.40 sta v Žicah v občini Sveta Ana trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 17 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 23 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, pet ponarejanj denarja, tri grožnje, dve nasilji v družini in eno povzročitev telesne poškodbe ter drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 92 oseb, in sicer 58 na območju PU Novo mesto, 29 na območju PU Koper, 4 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Maroka (21), Indije (20) in Pakistana (12).

Spletno uredništvo, M.V.