V občini Cerknica v sklopu občinskega praznika organizirajo Dan zaščite in reševanja, ki bo v soboto, 10. junija 2023. Njihov namen je na zanimiv in poučen način predstaviti različne državne, regijske in občinske službe zaščite in reševanje, njihovo usposobljenost in pripravljenost ter pri ljudeh vzbuditi zaupanje, da bodo v primeru nesreče dobili kakovostno pomoč.

Oblikovali so zanimiv program in k sodelovanju povabili različne službe. Na dogodku boste lahko videli predstavitev delovanja nujne medicinske pomoči, gasilcev, policije, vojske, jamarske službe, civilne zaščite, dispečerske službe zdravstva, reševalnih vozil treh različnih služb …

V sklopu Dneva zaščite in reševanja se bo izvedel tudi izobraževalno-tekmovalni dan za prve posredovalce občin Cerknica, Loška dolina in Bloke, ki jih pokriva cerkniški zdravstveni dom, Vrni mi utrip. Na več točkah, na različnih lokacijah v središču Cerknice, bodo preverili usposobljenost prvih posredovalcev ter z zanimivim prikazom poskušali navdušiti občane za vključitev v mrežo prvih posredovalcev.

V Kulturnem domu Cerknica bo v sklopu dogajanja ob 10.00 tudi brezplačna otroška predstava Pikec Ježek in Gasilko Jež, ki na nevsiljiv, hudomušen in prijazen način otroke seznanja z nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo v vrtcu, šoli ali v domačem okolju.

Veseli bodo, če si vzamete čas in jih na ta dan obiščete.

Prireditev na parkirišču Trikotnik pri Osnovni šoli Notranjski odred Cerknica se bo začela ob 9.00 in bo trajala predvidoma do 14.00. Ne pozabite! Ob 12.00 vas bodo postregli še z brezplačnim županovim golažem. 

Lokalni ponudniki in Pustno društvo Cerknica pa bodo poskrbeli še za osvežitev.

V popoldanskem času (ob 17.00) nas na prizorišču čaka še prevzem gasilskih moštvenih vozil z blagoslovom.

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Cerknica