Vlada je na včerajšnji seji sprejela odlok za omejevanje prehoda s tujine v Slovenijo. Tako je nastal zeleni in rdeči seznam držav kamor lahko dostopamo. Na seznamu držav s poslabšano epidemiološko sliko je sedaj skupno 34 držav. Saj se je povečalo število okužb. Še posebej v Severni Makedoniji, Bosni in Hercegovini ter Srbiji.

Rdeči in zeleni seznam držav

Rdeči seznam držav: Katar, Bahrajn, Čile, Kuvajt, Peru, Armenija, Džibuti, Oman, Brazilija, Panama, Belorusija, Andora, Singapur, Švedska, Maldivi, Sao Tome in Principe, Združeni arabski emirati, ZDA, Savdska Arabija, Rusija, Moldavija, Gibraltar, Bolivija, Portoriko, Gabon, Kajmanski otoki, Dominikanska republika, Južna Afrika, Iran, Velika Britanija, Severna Makedonija, Bosna in Hercegovina, Srbija in Kosovo. Če prihajate iz teh držav, boste morali brez izjem v zapovedano 14-dnevno karanteno!           

Ukinjene so tudi možnosti neomejenega prehajanja tedenskih delovnih migrantov, tudi ti bodo odslej morali s sabo prinesti negativni test za covid-19, ki ni starejši od treh dni. 
slika SIOL.net

Seznam t.i. varnih držav: Hrvaška, Madžarska, Avstrija, Ciper, Češka, Estonija, Finska, Nemčija, Grčija, Islandija, Latvija, Litva, Lihtenštajn, Norveška, Slovaška, Švica, Italija, Črna gora, Danska, Francija, Irska, Luksemburg, Malta in Španija. Iz teh držav lahko prihajate in odhajate brez izjem. 

MG, prvotno objavljeno tukaj.