Na družbenih omrežjih se je pojavil zanimiv zapis, ki naj bi ga zapisal Bojan Križaj. Zapis se je kot blisk razširil po družbenih omrežjih. Mi smo ga poimenovali kar resnica o Jugoslaviji in Sloveniji.

Zapis na družbenih omrežjih

Tako naj bi zapisal Bojan Križaj: Rojen sem bil v Socialistični federativni republiki Jugoslaviji, natančno v Socialistični republiki Sloveniji, živeli smo nekako tako kot v filmu Moj ata socialistični kulak. Svobode govora in medijev ni bilo, ena resnica iz TV Ljubljana, katero je pokojni gospod Trček povedal vsak dan, ena resnica iz medija DELO in to je bilo to.

Ko smo začeli brati takratno Mladino, je bil to časopis upora in časopis novega upanja. V šoli smo pozdravljali za domovino s Titom naprej, učili o Marxu, temeljih samoupravljanja in kako smo solidarni do neuvrščenih po svetu. Tovariš Tito je vedno ustrelil kapitalnega jelena,pa čeprav na pol gluh in slep. Trgovina je bila EMONA in ne Mercator, Hofer, Lidl, Spar….V tej trgovini je bila ena vrsta kruha,čakalne vrste, nobenega tropskega sadja, nobenih Milk,kinder jajčkov itd. Čez mejo smo lahko šli enkrat ali dvakrat letno, vsakič pa je obvezno Zvezna carina Jugoslavije pregledala avto, da kaj ne “švercaš.” Bog ne daj da si kupil, če si seveda lahko, Mercedesa, ker če si ga si bil sovražni element in pod nadzorom UDBE. Imeli smo tudi bone za bencin, in vozila s katerimi smo se lahko vozili le po sistemu par – nepar odvisno od registrske številke. Spomnim se ko sem se hudo ponesrečil in so starši iskali soseda z lihim številom registrske,da so me lahko odpeljali v klinični center.

Če si rekel da si Slovenec, si bil tepen, ker je bilo to spodbujanje nacionalnega sovraštva, bil je čas JNA, ko so gazili po tebi Srbski oficirji in si bil za njih en “glupi” Janez. Potem pa so prišli časi četverice JBTZ, v katerem smo vsi videli novo upanje, prišli so časi ko smo se dvignili kot narod kot celota in uspeli doseči samostojno državo Slovenijo. Ob tem so nas napadli, in želeli potlačiti in podjarmiti naš narod…v stilu za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni…

Akterji slovenske pomladi so bili kasneje vsi obsojeni v stilu na neznanem kraju na neznan način, neznanega dne….v imenu ljudstva. Ljudstva? Kakega ljudstva, ljudstva ki nas je reševal? Po letu 1991 je prišel DEMOS, bilka upanja in žarek sreče. Seveda sovražnik ni počival, proJugoslovanske službe so infiltrirale počasi in uspešno vse svoje ljudi na vodilna mesta sodstva, policije in drugih organov zakonodajne oblasti. Naivno smo mislili, da ko nas je zapustil zadnji vojak JLA, da je to to, da smo svobodni, a v resnici se je dogajal prevrat v ozadju, s pomočjo tujih obveščevalnih služb. In prav ti akterji imajo sedaj svoje sinove in hčerke, vsi rojeni po letu 1991, ki so vzgojeni v duhu sovraštva do Slovencev, nimajo dneva delovne dobe, saj so prišli po vezah do položajev raznih nevladnih organizacij, se aktivno vključili v politiko in sedaj aktivno hujskajo v uporu proti vladi, oziroma ne vladi, ampak samo konkretno Janezu Janši, on jim je trn v peti, saj se pipica zapira in strah ki je privrel na plan izvira iz leta 1991.

Ti levičarski hujskači in protestniki, niso vredni počenega groša. Svoje otroke uporabljajo za žive ščite, hujskajo k umoru, hujskajo z zastavami komunistične SFRJ. Kdor ni tega izkusil na lastni koži kako je bilo v tistih časih, ne more vedeti kaj mu sedaj manjka. Ti mamini sinkoti in dekleta ki pa sedaj javkajo in bevskajo, ne poznajo pomanjkanja, ne poznajo slabih stvari komunizma, medijske blokade in vsega prej naštetega. Dokler jim nekdo ne ukine podpore in jih nauči da je treba delati z rokami za preživetje tega ne bodo poznali.Ko bodo imeli kredit, ki ga bodo stežka odplačevali, ko bodo ostali brez službe in bili na zavodu za zaposlovanje, napisali na stotine prošenj in bili popolnoma na dnu, takrat se lahko pogovarjamo.

Dokler pa stojite na stopnički na vrhu prestola in na nas SLOVENCE gledate kot zadnje smeti, do takrat bom JAZ osebno naredil vse da se vam UPREM in v boju ne bom sam, tudi če padem , se bom pobral in se bojeval naprej. SLOVENIJA JE MOJA DRŽAVA IN NE BOSTE MI JE VZELI !!!

Avtor MG, članek je bil prvotno objavljen TUKAJ.