V petek smo poročali o ropu trafike v Postojni, danes pa je policija sporočila da ju je ujela. Sporočilo policije se glasi:

“V petek, 25. januarja 2019, nekaj po 15. uri, sta v trafiko na železniški postaji v Postojni vstopila dva mlajša moška in izvršila oborožen rop.
Prodajalki sta s pištolo zagrozila z neposrednim napadom na življenje. Iz blagajne sta pobrala denar in pobegnila. Po prejetju obvestila o ropu je policija nemudoma pričela izvajati naloge in aktivnosti za izsleditev in prijetje storilcev tega kaznivega dejanja,pri čemer so bile o kaznivem dejanju bile obveščene tudi vse ostale policijske enote v Sloveniji.

Še isti dan, nekaj minut pred 20. uro, sta bila na podlagi osebnega opisa v Ljubljani prijeta mladoletnika iz Krškega ter iz Cerknice. Po preverjanju njunih osebnih podatkov je bilo ugotovljeno, da sta oba tudi na begu iz vzgojnega zavoda. Po končanih postopkih sta bila oba predana zaposlenim v vzgojnem zavodu.

Zoper mladoletnika bo po končani policijski preiskavi na pristojno državno
tožilstvo, podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje rop. Za to kaznivo dejanje je z zakonom predvidena zaporna kazen od enega do desetih let.”

Uredništvo