V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.351 klicev. Med 591 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, v eni prometni nesreči pa je izgubila življenje ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 06.09 je na regionalni cesti Celje–Laško v naselju Tremerje, občina Celje, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGE Celje so nudili prvo pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulator, s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na kolesa in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP so poškodovani osebi oskrbeli na kraju.

Ob 10.30 je v naselju Idrijska Bela, občina Idrija, voznik izgubil oblast nad štirikolesnikom in zapeljal s cestišča v potok. Gasilci PGD Idrija so s tehničnim posegom štirikolesnik postavili nazaj na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 12.28 sta na Ruški cesti v Selnici ob Dravi trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Maribor so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 12.53 je na cesti Radlje ob Dravi–Maribor v naselju Spodnja Vižinga, občina Radlje ob Dravi, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili cestišče, s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na cestišče ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP. Poškodovana oseba je bila prepeljana v ZD Radlje ob Dravi.

Ob 15.06 sta na severni ljubljanski obvoznici med Tomačevim in Novimi Jaršami v smeri Zadobrove trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na enem vozilu. Reševalci NMP Ljubljana so lažje poškodovanega voznika oskrbeli na kraju.

Ob 17.12 sta v naselju Dobrije, občina Ravne na Koroškem, trčili osebni vozili. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 6 groženj, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini ter 1 umor oz. uboj.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 163 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 159 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (44), Turčije (32), Maroka (30).

Spletno uredništvo