Marjanu Šarcu, nekdanjemu predsedniku vlade očitno še vedno ni jasno, da parlament in vlada ni gledališka predstava.

Šarec bi rad vložil interpelacijo

Prvak opozicijske LMŠ Marjan Šarec je na Twitterju napovedal vložitev interpelacije zoper ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška. Kot je dodal, “je sodu izbilo dno” pismo zdaj že nekdanjega direktorja Zavoda za blagovne rezerve Antona Zakrajška.

Razrešeni direktor zavoda za blagovne rezerve Zakrajšek je bil v sredo sicer kritičen do izjav Počivalška o razlogih za njegovo razrešitev, češ da naj bi iz samoizolacije, ko je preboleval covid-19, izbiral dobavitelje zaščitne opreme. Počivalšek je napovedal tudi okrepljen nadzor nad delovanjem zavoda, odredil je tudi notranjo revizijo. Zaradi sumov nepravilnosti pri nabavah zaščitne opreme je zavod v torek obiskala tudi policija.

Iz nastale situacije je tako na plano spet prikukal Šarec, kot užaljen otrok, ki mu vzamejo igračo in bo rešil Slovenijo pred hudim zlom. Očitno si mora popraviti ugled, tudi z brezplačno reklamo v parlamentu preko TV ekranov. Rejtingi mu v tem času kažejo zelo slabo. Šarca podpira le še 9% ljudi.

Je pa zanimivo to, da je bil ravno Počivalšek, Šarčev najboljši minister. ko je odšel v drugo stranko, pa je kar naenkrat najslabši! Pa razumi kdor more!

Zdravko Počivalšek@PocivalsekZ

Zanimivo, @sarecmarjan, ki me je 2 meseca nazaj vabil v koalicijo, danes proti meni vlaga interpelacijo. V njej vidim priložnost, da epidemijo celovito obravnavamo in predložimo vse dokaze. Tudi kar se tiče (ne)odzivnost PV-ja prejšnje @vladaRS ob pojavu epidemije. Tega si želim.

Članek je bil prvotno objavljen tukaj.

 

Uredništvo