Tokratno objavo SAB v luči odštevanja do parlamentarnih volitev, bi lahko uvrstili v kategorijo “Saj ni mogoče, pa je”. Tokrat so zapisali, da Slovenijo še 138 dni loči do ustanovitve letalskega prevoznika. Vendar ali ni ravno Alenka Bratušek kot ministrica za infrastrukturo v vladi Marjana Šarca poskrbela za dokončni “potop” takratnega slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways? V času njene vlade pa je bilo Nemcem prodano letališče, družba Aerodrom Ljubljana.

Kot poroča tednik Demokracija, je družba Adria Airways ravno v letu 2018, ko je bila ministrica Alenka Bratušek prihodke povečala iz 159 milijonov na 179 milijonov, v podjetju pa je bilo zaposlenih 436 ljudi. Kljub vsemu so septembra 2019 sporočili, da so uradno vložili predlog za stečaj. 23. januarja 2020 le nekaj dni pred odstopom vlade Marjana Šarca je bilo premoženje družbe za 45.000 evrov prodano na dražbi, in sicer črnogorskemu poslovnežu Izetu Rastoderju.

Poleg tega je Alenka Bratušek leta 2014, ko je vodila vlado poskrbela za prodajo letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, nemški družbi Fraport AG. Za prodajo je poskrbel Slovenski državni holding (SDH). Prodajni postopki so se pričeli jeseni 2013 in bili končani 5. septembra 2014.

Celoten članek vam je dostopen tukaj.

Vir: Demokracija