V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.587 klicev. Med 624 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je umrla ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika na območju PU Celje.

1. 8. 2023 ob 10.35 se je na glavni cesti Celje – Laško zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla ena oseba. 67-letni moški je vozil osebni avtomobil znamke VW golf po glavni cesti G1-5 iz smeri Celja proti Laškemu ter v nepreglednem levem ovinku zapeljal v levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom silovito trčil v nasproti vozeče tovorno vozilo, s katerim je 47-letni voznik zaviral in se pokušal izogniti trčenju. Voznik osebnega vozila je ostal ukleščen v vozilu. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom voznika rešili iz vozila, nudili pomoč reševalcem NMP pri reanimaciji poškodovanca, a je voznik osebnega avtomobila v trčenju utrpel tako hude telesne poškodovane, da je umrl na kraju nesreče.

Ob 8.20 sta na cesti Metlika–Novo mesto, pri kraju Dole, občina Metlika, trčili osebni vozili. Poškodovala se je ena oseba. Oskrbeli so jo reševalci NMP Metlika ter jo prepeljali v SB Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 9.23 sta na regionalni cesti Slovenska Bistrica–Pragersko, občina Slovenska Bistrica, trčila osebno vozilo in traktor. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nevtralizirali motorne tekočine.

Ob 9.55 je v križišču Jadranske ulice in Tržaške ceste v Ljubljani osebno vozilo trčilo v semafor. Poškodovala se je voznica vozila, katero so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Ljubljana in PU Koper, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 48 tatvin, 16 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 159 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 121 na območju PU Novo mesto, 34 na območju PU Koper, 2 na območju PU Celje, 1 na območju PU Ljubljana, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (69), Pakistana (25), Rusije (21).

Spletno uredništvo