slika: FB stran Slovenka TV

Novinarji nacionalne televizije so prišli na tabor Štajerske varde, vendar pa so jim preprečil vstop. Čeprav novinarji lahko poročajo iz takih dogodkov, pa smo bili večkrat priča pristranskim poročanjem RTV Slovenija. Verjetno so tudi v luči tega, bili nagnani iz tabora!

Nagnali novinarje RTV

Šiško je v pogovoru za Slovenske novice povedal, da smo ga zmotili ravno sredi tabora, ki ga ima Varda na območju občine Slovenska Bistrica, in dodal, da so danes že imeli obisk novinarjev nacionalne televizije, ki pa se ni končal najbolje.

“Mi smo na zasebnem zemljišču, hoteli so k nam, pa jim nismo dovolili vstopiti. To se je zgodilo prvič, da novinarjem nismo dovolili, to pa zato, ker so bili po našem mnenju nesramni. Prišli so nas provocirat in spraševat, kako bomo zagotovili, da med nami ni bolnih, in kako bomo zagotovili, da ne bomo prenašali koronavirusa. Nismo jih spustili noter, ker smo enkrat prej naredili tabor v dogovoru z njimi za oddajo Tednik, potem pa so nam dan pred tem odpovedali prihod, ker je menda urednica na RTV to prepovedala,” je za Slovenske novice povedal Andrej Šiško.

Kot so za Televizijo Slovenija povedali pri PU Maribor, so bili seznanjeni, da se skupina oseb z dovoljenjem lastnika zemljišča zadržuje v gozdu na območju mariborske policijske uprave. Aktualni odlok o začasni splošni pripovedi gibanja in zbiranja ljudi ne omejujejo zbiranja na zasebni površini, a so policisti vseeno zaradi kršitve odloka na javnem kraju podali 17 predlogov na pristojen zdravstveni inšpektorat. A tu se poraja vprašanje zakaj policisti tudi na protestih niso tako učinkoviti.

Najbolj zanimiva pa so ponovno dvojna merila nacionalne televizije. Proteste na kolesih po Ljubljani in Mariboru podpirajo in se ne vprašajo, kako to, da se ne poskrbi za ustrezno varnostno razdaljo in zdraje udeležencev, pri Vardi, pa so sočutni in se bojijo za zdravje ljudi. Res profesionalno!

Članek je bil prvotno objavljen TUKAJ.

Uredništvo