Kriza zaradi covida-19 je lahko tudi priložnost za slovenski turizem, je dejal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. in res je tako. Slovenci so turistični bon sprejeli za svojega.

Turistični boni pravi hit

Po besedah Počivalška so do preteklega četrtka domači gostje izkoristili 120 tisoč turističnih bonov, rezervacij pa je še 25 tisoč. Počivalšek je dejal, da so turistični boni pravi hit in da je zelo priljubljen med ljudmi. Dodal je, da so se na ministrstvo hitro odzvali na pomanjkljivosti, ki so se pojavile ob uvedbi.

Do konca preteklega tedna so Slovenci unovčili 150 tisoč bonov v vrednosti več kot 20 milijonov evrov, je številke predstavil generalni direktor Finančne uprave Peter Jenko. Nekaj manj kot polovica bona ni izkoristila samo v eni nastanitvi oziroma ni porabila celotnega bona naenkrat. Povprečna vrednost bona je 140 evrov. Za zdaj so najbolj popularne nedelje, izrazito pa izstopa tudi 25. junij. Kot je dejal Jenko, je bilo največ bonov izkoriščenih v Portorožu, sledijo pa ji Izola, Moravske Toplice, Kranjska Gora in Podčetrtek.

MG, prvotno objavljeno tukaj.