Karl Viktor Erjavec

Potem ko je Karl Erjavec na včerajšnjem glasovanju o nezaupnici aktualni vladi dobil le 40 glasov, kar pomeni, da mu je za zamenjavo vlade zmanjkalo celih šest glasov, je slovenska politika danes v pričakovanju njegovega odstopa. Čeprav se je Erjavec zadnje dni izogibal odgovorom na vprašanja, kaj bo naredil, če mu v državnem zboru ne uspe prepričati 46 poslancev, politični analitiki zdaj pravijo, da bi bilo naravno in higienično, da bi Erjavec odstopil z mesta predsednika DeSUS.

Slednje neuradno pričakujejo tudi mnogi v stranki.

Ne gre namreč pozabiti, da je DeSUS po prihodu Erjavca na čelo stranke močno padla podpora, poleg tega jo je z neuspelim poskusom za zamenjavo Janševe vlade na nek način osmešil v javnosti.

Dodobra je tudi proti lastni stranki obrnil strankine poslance, ki se nikakor niso strinjali z njegovim destruktivnim početjem, kar so jasno pokazali tudi na včerajšnjem glasovanju o nezaupnici. To je namreč pokazalo, da je Erjavca za mandatarja od petih poslancev poslanske skupine DeSUS podprl največ en poslancev, kar je svojevrstna blamaža. Tudi zato je iz DeSUS že slišati, da bo Erjavec moral oditi. Če tega ne bo naredil sam, pa ga bo odneslo članstvo.

Uredništvo, prvotno objavljeno tukaj.