7. 2. 2023 ob 12.20 se je na glavni cesti Il. reda št. 108 (zasavska regionalna cesta), v bližini naselja Renke zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba.

 

23-letni državljan Poljske je vozil tovorni avtomobil znamke Peugeot boxer, poljskih registrskih oznak, po lokalni cesti, iz smeri Konjščice v smeri proti glavni cesti II. reda. Ko je pripeljal do križišča z glavno cesto, je zavil levo na prednostno cesto, pri tem pa ni pustil mimo 85-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Litije proti Hrastniku. Med vozili je prišlo do trčenja.

Poleg reševalcev NMP Trbovlje so posredovali tudi gasilci PGD Litija, Trbovlje-mesto in Zagorje-mesto. Zavarovali so kraj dogodka, odklopili akumulatorja, iz osebnega vozila s pomočjo zajemalnih nosil iznesli voznika, pomagali pri prenosu v reševalno vozilo in ga pred prihodom ekipe NMP oskrbeli. Nudili so tudi pomoč pri odstranjevanju vozila s cestišča.

V prometni nesreči se je voznik osebnega avtomobila hudo telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana, kjer je kasneje umrl.

 

Spletno uredništvo, M.V.