Jutri, 13. februarja 2024, se bo na tekaških progah Bonovec v Medvodah z učenjem teka na smučeh, nadaljevala tradicionalna akcija “Šolar na smuči”, ki jo organizirajo Smučarska zveza Slovenije in Policija.

 

Z akcijo “Šolar na smuči” želijo popularizirati smučanje, kamor sodita tudi hoja in tek na smučeh, poslanstvo smučarskih društev SZS ter z ozaveščanjem o mednarodnih vedenjskih pravilih prispevati k varnosti v zimskih športnih središčih.

Prijavljenih kar 61 šol in skoraj 3.200 otrok

Letos se je prijavilo 61 šol iz vse Slovenije. Okoli 1.800 učencev četrtih razredov se bo učilo alpskega smučanja na štirih slovenskih smučiščih, in sicer na Rogli, Mariborskem Pohorju, Gačah in Starem vrhu. Okoli 1.400 učencev tretjih razredov pa se bo v Planici, na Pokljuki, Rogli, v centru Bonovec Medvode, v Stanežičah in v Parku Jezersko učilo teka na smučeh.

Na prizorišču bodo poleg policistov, organizatorjev tudi nekdanja vrhunska športnica in ambasadorka projekta Petra Majdič, ter predstavniki občine Medvode.

Namen akcije je spodbuditi zdrav razvoj otrok in jih pripraviti za zabavno, a tudi varno gibanje na smučeh

Organizatorji – Smučarska zveza Slovenije, Policija in Zavod za šport RS Planica – vsakoletno akcijo pripravljajo v želji, da bi pri otrocih spodbudili ljubezen do športa, zdrav življenjski slog ter jih pripravili za zabavno, a tudi varno športno udejstvovanje na belih strminah in smučinah. Z akcijo Šolar na smuči želijo tudi popularizirati smučanje, kamor sodita tudi hoja in tek na smučeh, osveščati o poslanstvu smučarskih društev SZS ter z ozaveščanjem o mednarodnih vedenjskih pravilih prispevati k varnosti v zimskih športnih središčih.

 

Spletno uredništvo,

Vir: Policija.si