V uredništvo smo prejeli pismo bralca, ki ga objavljamo v celoti:

“V sredo 7.11. je na TV Lep potekalo soočenje svetniških skupin za prihajajoče lokalne volitve v Logatcu. Soočenja so se udeležili Boris Hodnik iz Liste Berta Menarda, Janez Ovsec iz Nove Slovenije, Zoran Mojškerc iz Slovenske demokratske stranke ter Klemen Trpin iz Stranke Naša Notranjska.

V soočenju je bilo soočeno kar nekaj argumentov od izgradnje novega narodnega doma, do prostorskih problemov logaških osnovnih šol. V samem soočenju se je videlo kako različne poglede imajo predstavniki koalicije (NSi in županova lista) ter trenutne opozicije (SDS, NaNo).

Po izjavah predstavnikov koalicije je problem predimenzioniran in se zlorablja v predvolilne namene, ter da šola niti ne potrebuje razširitve v obliki kot jo predlagajo drugi, ipd. Na drugi strani je predvsem Zoran Mojškerc iz SDS, ki je tudi kandidat te stranke za župana, nazorno narisal probleme obstoječe garniture na občini in to je, da problemov ne zaznajo pravočasno, ko eskalira se ga lotijo z nedodelanimi idejami, kar na koncu nemalokrat prinese še več težav, občini pa ostane strošek. Po njegovem mnenju je potrebno problem šole v Dolnjem Logatcu reševati skupaj z vrtcem in to na način, da se zgradi nov, moderen vrtec, na mestu današnjega pa zgradi prizidek k šoli.

Debata se je razvila tudi okoli linijskega prevoza, ki je bil ustanovljen na pobudo NSi, s čimer se je gospod Ovsec pohvalil. Tu je bil upravičeno kritičen Klemen Trpin, ko je navedel da na primer v Hotedršici, kjer je skoraj na vsako uro en avtobus iz Idrijskega konca potrebno razmisliti o drugačnem načinu izvajanja (naprimer kombi prevozi na klic), na drugi strani pa bi bilo tega potrebno več na Rovtarskem koncu, kjer nimajo tako pogostih rednih linij. Prav tako je dodal, da bi bilo potrebno zmanjšati vozila, saj je po njegovem mnenju nesmiselno, da se veliki avtobusi vozijo prazni po občini. Predstavnika koalicije sta se tu branila z medlimi odgovori, v smeri, da je šlo za poskusno obratovanje in da se bo v novem mandatu naredila revizija ipd. Zoran Mojškerc pa je na koncu dodal, da je, ko je sam podprl idejo o linijskem prevozu znotraj občine, ki občini prinese 200.000,00 stroškov letno, mislil da bo občina projekt peljala do konca in iz naslova vzpostavitve linijskih prevozov, črpala evropska sredstva za vzpostavitev pločnikov, avtobusnih in kolesarskih nadstrešnic ipd. Občina je nekaj nadstrešnic sicer postavila, vendar iz lastnih sredstev in pri tem zamudila da bi v višini 85 % investicije pokrila iz evropskih sredstev.

Splošen vtis omenjenega soočenja pa je naslednji. Medtem ko sta imela predstavnika mlade generacije v studiu (Zoran Mojškerc in Klemen Trpin) na konkretne probleme tudi konkretne odgovore, sta se predstavnika starejše generacije (Janez Ovsec, Boris Hodnik), konkretnim odgovorom raje izogibala in podajala neke splošne in pavšalne ocene.

Glede na zelo konkretizirane trditve, predloge in mnenja županskega kandidata SDS Zorana Mojškerca, bo prav zanimivo gledati soočenje županskih kandidatov v sredo 14.11.2018 na TV LEP

Gledalec