Slovenski domobranci, ki so bili pobiti v pomoru v Kočevskem rogu, še vedno niso bili deležni časti in spodobnega pokopa. Slike, ki jih je objavila uporabnica Facebooka pa pričajo o tem, da na njihovih okostjih kampirajo celo ilegalni migranti, ki so za seboj pustili vso navlako na Macesnovi gorici. 

V breznu pod Macesnovo gorico je bilo pobitih več kot 1.500 slovenskih vojnih ujetnikov, ki so bili žrtve grozovitih pokolov. Vojni ujetniki niso bili deležni nobene časti, niti niso bili dostojno pokopani, območje pa ostaja prosto dostopno in nezavarovano.

Območje se nahaja ob meji s Hrvaško, zato je poleg tega, da je bilo znano morišče  tam obenem tudi točka, ki jo prečkajo ilegalni migranti. Po slikah sodeč, je določena skupina opravila postanek in za seboj pustila ogromne kupe navlake.

Opozicija tako še vedno nasprotuje uveljavitvi 37.a člena, ki bi omogočil vojski pri varovanju meje s Hrvaško. Z nesprejetjem tega zakona, tako dovoljujejo, da spravljajo svoje državljane v nevarnost. Poleg tega pa še vedno niso zmožni obsoditi zločinov, ki so bili storjeni na območju Kočevskega roga in dovoljujejo, da ilegalni migranti skrunijo grobove padlih domobrancev in spominov nanje.

Evropa se sooča z migrantsko krizo in s prenapolnjenimi migracijskimi centri. Ker se Slovenija nahaja na točki, kjer po balkanski poti prihajajo migranti, se številno migracij iz leta v leto vztrajno povečuje. Problematika ilegalnih migracij pa v času epidemije še večja. Migranti so lahko po eni strani vir novih okužb, po drugi strani pa se lahko zgodi, da se bomo morali soočati z ekonomsko krizo, zaradi katere bo potrebno poskrbeti že za lastne državljane.

Uredništvo, prvotno objavljeno tukaj.