V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1312 klicev. Med 525 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 80 prometnih nesreč, 82 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 77 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 3 z lahko telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnih avtomobilov na območju Policijske uprave Maribor. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 11 vozil.

Ob 12.29 se je na pobočju Kalškega grebena, občina Preddvor, poškodoval turni smučar. Gorski reševalci GRS Kranj in združena ekipa GRZS – HNMP so poškodovanega smučarja oskrbeli na kraju in s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.49 je pri naselju Dobravica, občina Šentjernej, strmoglavilo ultralahko letalo in pri tem zagorelo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so požar pogasili, zavarovali in osvetljevali kraj dogodka. V nesreči je ena oseba preminula. Obveščene so bile pristojne službe. Po neuradnih informacijah portala DolenjskaNews je pilot z letalom strmoglavil na travniku, le nekaj deset metrov stran od stanovanjskih hiš. Kot so nam povedali krajani, naj bi šlo za domačina, ki je na območju večkrat letel.

Ob 19.10 se je na regionalni cesti med Colom in Ajdovščino, občina Ajdovščina, osebno vozilo zaletelo v obcestno odbojno ograjo. V nesreči se nihče poškodoval. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč policiji.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 60 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Koper, Kranj in Novo mesto. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 42 tatvin, 24 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 3 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 40 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 23 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Koper in 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (15), Afganistana (11) in Kameruna (4).

Spletno uredništvo, M.V.