Na območju PU Koper so policisti od petka, 22. 11. 2019 od 6.00 ure, do danes, 25. 10. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 42 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo, od tega 15 v Ilirski Bistrici. 16 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, medtem ko za ostale policijski postopki še potekajo.

Ujeli so tudi enega taksista, državljana Hrvaške, ki je bil v nedeljo ob 22. uri ustavljen z vozilom VW Polo, v katerem pa sta bila še dva potnika, državljan Turčije in državljan Afganistana. Postopki še potekajo.

 

Medtem pa v javnost vse bolj curljajo informacije o razdejanjih, ki jih za seboj puščajo migranti v hišah in vikendih, ki jih ob odsotnosti lastnikov nasilno zavzemajo na svoji poti proti Evropi.

Tako je Valentina Nitkowa iz Fužin na Hrvaškem je na svojem Facebook profilu objavila slike razdejanja, ki so ga v hiši, v katero so vlomili, pustili migranti.

Tako je komentirala: »Še vedno se ne morem pomiriti, ker nam je v soboto 20 migrantov vlomilo. Težko opišem škodo, žalost in živčnost, ki mi je bila prizadejana. Ne morem jih primerjati ne z ljudmi, ne z živalmi, oni so čista golazen. Mogoče mi je zdaj lažje, ko sem to napisala.«

Spodaj si lahko ogledate FOTOGALERIJO s kraja Fužine na Hrvaškem.

Uredništvo