V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1447 klicev, 475 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 110 nanašalo na kriminaliteto, 132 na javni red in mir, ter 177 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 24 tatvin, 6 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 34 prometnih nesreč z materialno škodo, 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan voznik mopeda. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 30 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško kolo znamke Apache, rdeče barve. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Včeraj okoli 19.30 smo bili obveščeni o drzni tatvini na območju Stegen v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani storilec starejši oškodovanki iz rok strgal torbico in vrečko ter peš pobegnil v smeri Kamnogoriške ulice. Pri tem je oškodovanka padla in se lažje poškodovala. Opis storilca: moški visok okoli 180 cm, srednje postave, star 30-40 let, oblečen v temna oblačila. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V petek, okoli 18.30 se je na Dolenjski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila pri menjavi pasov trčil v voznika mopeda, ki je skupaj s sopotnico padel po tleh. Pri tem sta se voznik mopeda huje, sopotnica pa lažje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljan v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 11.30 se je v Starem trgu pri Ložu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesa in voznik traktorja. Do prometne nesreče je prišlo ker je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti trčil v traktor. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku traktorja pokazal 0.78 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 13. ure se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

 

Spletno uredništvo