Opozicija je z vsakim dnem bolj glasna v povezavi z odstopom notranjega ministra Aleša Hojsa, saj predsednik vlade njegovega odstopa sploh ni sprejel.

Sprenevadanje Šarca

Marjan Šarec je 27. februarja 2019 povedal, da mu je minister za okolje in prostor Jure Leben ponudil svoj odstop. Ob tem je dejal, da bo njegov odstop sprejel. Po današnjih Šarčevih kritikah, bi moral potemtakem sprejeti odstop do 7. marca. Po Šarčevih dvojnih merilih, je pravna državna popolnoma normalno delovala, čeprav je Lebnovo “kuverto” o odstopu sprejel šele dan po preteku roka. Šarec pa je državni zbor o odstopu ministra obvestil šele 13. marca, v vmesnem času pa je bil Leben na bolniški, poroča Siol. Zanimivo pa je, da je 27. februarja, to je na dan, ko je predsednik vlade Marjan Šarec sprejel odstop ministra Lebna, Nina Tomažin Bolcar vse dopoldne dramatično pozivala Šarca, naj odstopa ne sprejme.

No in kako se sedaj spreneveda Šarec pri morebitnem odstopu Aleša Hojsa, ko je sam v času predsedovanja prekoračil rok za odstop ministra za okolje in prostor Jureta Lebna po aferi z maketo drugega tira, pri tem pa poskrbel za zajetna finančna nadomestila takratnim ministrom v odstopu.

Tako nam je krojil usodo Šarec, ki se vse bolj zapleta s spletkami.

MG, prvotno objavljeno tukaj.