V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.448 klicev. Med 582 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 36 kršitev javnega reda in miru ter 116 kaznivih dejanj.

 

V 120 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 4 voznike.

Ob 7.13 sta v Žejah pri Komendi, občina Komenda, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Kamnik in PGD Moste so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP in policiji. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Ob 12.16 je v kraju Lepa njiva, občina Mozirje, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v bližnji potok. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pogon na električnem vozilu ter izvlekli vozilo na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 12.09 se je v Ulici Staneta Žagarja v Radovljici, osebno vozilo zaletelo v nadstrešek. Gasilci PGD Radovljica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, stabilizirali nadstrešek in vozilo s pomočjo vitla izvlekli izpod nadstreška.

Ob 14.29 se je na Vodenski cesti v Trbovljah ponesrečil motorist. Gasilci PGD Trbovlje-mesto so nudili pomoč NMP Trbovlje pri oskrbi in prenosu ponesrečenca v reševalno vozilo.

Ob 16.12 je na Tovarniški cesti v Kidričevem tovorno vozilo trčilo v železniški podhod. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP oskrbeli poškodovano osebo in jo skupaj z reševalci varno iznesli iz kabine tovornjaka.

Ob 20.00 sta na Roški cesti v Semiču trčila traktor in osebno vozilo. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu, s tehničnim posegom iz vozila rešili voznika in sopotnico ter pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu. Reševalci NMP Črnomelj so na kraju oskrbeli poškodovani osebi in ju odpeljali v SB Novo mesto. Na kraju je bil prisoten tudi dežurni delavec cestnega podjetja.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 48 tatvin, 23 vlomov, 20 poškodovanj tuje stvari, 8 ponarejanj denarja, po 4 grožnje in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 3 dejanja nasilja v družini in povzročitve telesnih poškodb, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 71 oseb, 60 na območju PU Novo mesto in 11 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Pakistana (23), Bangladeša (18) in Rusije (11).

Spletno uredništvo, M.V.